Vesi- ja viemärikalustekanta (vanha)

Suunnitteluprojekti käynnistyy vesi- ja viemärikalusteiden määrittämisellä kalustekantaan. Jokaiselle projektille luodaan oma kalustekanta: projektikanta, joka tallentuu projektihakemistoon KALUSTEKANTA.ini nimiseksi tiedostoksi.

Kalusteiden saamiseksi projektikantaan on kaksi mahdollisuutta:

  • Lisätään kalusteet Lisää-painikkeella (joko kalusteita tai valmiita käyttäjän paketteja).

  • Kopioidaan toisen projektin kalustekanta Lataa…-painikkeella.

Jälkimmäisessä tapauksessa projektikanta saatetaan lopulliseksi Muokkaa-,Kopioi-, Lisää- ja Poista-painikkeilla.

Kalusteen lisäys projektikantaan

Kalusteen lisäys projektikantaan aloitetaan Lisää-painikkeella.

Dialogin ylävasemmalta valitaan valmistaja. Elektroniset kalusteet ja niihin kuuluvat lisäosat saadaan listaan asettamalla ruksi kohtaan Elektroniset. Dialogin oikeassa ylälaidassa näkyy valmistajan kalusteryhmät / lisäosat, jotka toimivat samalla nopeina suodattimina. Painamalla esim. Keittiöhana-riviä, saadaan valittaviksi pelkästään keittiöhanoja. Jos listan halutaan kaikki kalusteet / lisäosat, painetaan Paketit / Lisäosat -painiketta uudestaan.

Mahdolliset lisäosat lisätään itse kalusteen valinnan jälkeen. Lisäosa lisätään joko -painikkeella tai tuplaklikkaamalla riviä listassa (täyttää kirjoittamalla). Lisäosa lisätään seuraavana vapaana olevaan lisäosa -kenttään.

Valmistajakantoihin kuulumattomia kalusteita voi myös vapaasti lisätä projektikantaan. Esim. lisätään Gustavsbergin WC-istuin: Otetaan pohjaksi IDOn WC ja muutetaan 1. osat-kentälle Gustavsbergin haluttu WC-istuin-malli. LVI-numero täytyy myös muistaa muuttaa.

Kytkentälaaduksi ja kooksi valitaan kalusteelta lähtevä putkilaatu ja koko. Jos samaa kalustetta kytketään esim. kupari ja muoviputkella, tulee niistä tehdä eri kalusteet.

-painikkeella talletetaan käyttäjän omaan tietokantaan valmiita kokonaisuuksia kalusteista, jotka ovat käytettävissä kaikissa projekteissa. Omatkalusteet.mdb (lviaset-hakemistossa)  tiedostoa ei asenneta ohjelman asennuksessa, jos se on jo olemassa. Näin omat kalustepaketit säilyvät ohjelman päivityksien yhteydessä. -painikkeella saadaan listaan käyttäjän tallettamat paketit. Talletetun paketin voi poistaa Poista -painikkeella. Ennen painikkeen painamista, pitää valita poistettava kalustepakettirivi.

Kalusteen poisto

Kalusteen poisto tapahtuu valitsemalla ensin poistettava kaluste ja sen jälkeen painamalla Poista-painiketta.

Kalusteen kopiointi

Kalusteen kopioinnilla saadaan kalusteen tiedot kopioitua uudelle koodille. Samalla voi myös kalusteen tietoja muuttaa. Kalusteen vaihto tyhjentää lisäosat.

Kalusteen tietojen muokkaus

Olemassa olevan kalusteen tietoja voi muokata Muokkaa-painikkeella. Kuten poistossakin ensin valitaan muokattava kaluste ja sen jälkeen painetaan Muokkaa-painiketta. Kalusteen vaihto tyhjentää lisäosat.

Muokkauksessa kalusteen kaikkia tietokenttiä voi vapaasti muuttaa*. Koodia ei voi vaihtaa samaksi jo olemassa olevan koodin kanssa. Vesimitoitus ei mitoita kytkentälinjoja, vaan ne saavat laadun ja koon suoraan kalusteen kytkentäkoosta. Jos kalusteen kytkentälinjat ovat muovia, tulee tiedot muuttaa muoviputken laaduksi ja kooksi kalusteen tiedoissa.

*Kytkentäkokoja ei saa lisätä eikä poistaa, vain olemassa olevia laatuja ja kokoja saa muuttaa. Koska tasokuvassa kalusteesta tiedetään vain koodi, voi kalusteen tietoja vapaasti projektin edetessä muuten muuttaa. Mitoituksessa kytkentälinja saa valitun laadun ja kytkentäkoon kalusteelta. Jos kytkentälinja on liian pitkä, päivittyy linjan koko D1:n mukaisesti. Jos kytkentälinjan laatuja / kokoja muutetaan, joudutaan verkosto mitoittamaan uudestaan painehäviön selville saamiseksi. Kalusteen painehäviön voi muuttaa. Painelaskennat käyvät aina hakemassa projektikannasta kalusteiden painehäviöt normivirtauksella.